Godz: 10.00 spotykamy się w hotelowej recepcji CUKROWNI ŻNIN z przewodnikiem, który w kilku słowach opowie o regionie, jego słodko - kwaśnych smakach i szlaku naszej wyprawy. Pierwszym przystankiem będzie regionalna winnica. Miejsce to powstało z pasji tworzenia i miłości do wina. Przy akompaniamencie opowieści Gospodarzy, będziemy degustować cztery rodzaje wina.
Z winami doskonale komponują się sery. Kolejnym punktem na naszej trasie jest gospodarstwo rolne zajmujące się produkcja własnych serów żółtych. Właściciele z prawdziwą pasja wymyślają nowe rodzaje sera, a te już dobrze znane, odważnie wzbogacają o nowe dodatki. Na miejscu posłuchamy o ciekawostkach produkcj i posmakujemy wyrobów.
Po zakończonej degustacji i pokonaniu następnego odcinka trasy, udamy się na lunch. Rozsmakujemy się w regionalnych przysmakach i aromatycznych nalewkach. Niepowtarzalne smaki charakterystycznej kuchni regionu, wzbogacone o nieprzeciętne, zachwycające otoczenie. Po posiłku udamy się na spacer po terenie Agroturystyki i na zakupy regionalnych przetworów i nalewek.
Ostatnim, wyjątkowym miejscem na Szlaku Pałuckich Smaków jest nasza zaprzyjaźniona winnica, która słynie z dużej ilość odmian co pozwoliło na otrzymanie czternastu etykiet. My będziemy degustować pięć rodzajów wina. Pani Gospodarz która prowadzi winnice opowie o historii, produkcji oraz jej efektach, których mamy okazje kosztować.
Trasa 170 km
Czas trwania programu: 10:00 — 17:00
CENA ZAWIERA:
Istnieje możliwość skrócenia wycieczki do 4 godzin:
W cenie skróconej wersji zapewniamy: